Tartuf është bima që mund t’ju sjellë të ardhura të mëdha. Duket sikur ata i ngjajnë patateve dhe shijojnë si një përzierje djathi dhe qepë të vjetër. Gjenden nën tokë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe dallohen nga aroma e tyre. Ka rreth 70 lloje të tartufit. Disa...
Shqipëria duke përfshirë njerëzit, pasuritë natyrore dhe prodhimin kombëtar është çmuar me 153, 6 miliardë dollarë prej Bankës Botërore në një vlerësim të fundit për pasuritë e kombeve, sipas të dhënave që i përkasin vitit 2014. Vlerën më të madhe e ka kapitali human (njerëzit) me rreth 66  miliardë lekë, duke zënë...
Ilir Muharremi Portreti i Gjergj Kastriotit Skënderbeut prej shumë shekujsh u pasqyrua edhe në veprat e artistëve botëror si: Italian, Gjerman, Holandez etj. Mirëpo, pjesa dërmuese e artistëve na shfaqin Skënderbeun me sy të gjallë dhe hundë në formë të sqepit të Shqiponjës. Piktori holandez Rembrant e punoi krejt ndryshe portretin...
Në vitin 1981, një grup ushtarësh nga toga e Drojës në Laç shkuan për të rrëzuar pjesën e mbetur të rrethimit, në Kishën e “Shna Ndout”. Për herë të parë, shembja kishte ndodhur në vitin 1967, atëherë kur shteti komunist i asaj kohe i shpalli luftë besimit fetar. Megjithëse një pjesë...
Ne jetojmë në një botë që ndryshon me shpejtësi dhe çdo ditë absorbojmë, përpunojmë dhe analizojmë tonelata me informacione të ndryshme. Kjo është arsyeja pse, është shumë e rëndësishme që te qëndrojmë të fokusuar dhe të zhvillojmë vazhdimisht aftësitë tona të arsyetimit. “Si mund ta bëjmë këtë, nëse jemi shumë të zënë dhe...
Një grua e cila kishte porositur një shampo nëpërmjet internetit, është shtangur kur ka hapur pakon, pasi në të kishte 20 pasaporta të reja amerikane. Nicole Mitchell, 46-vjeçare, nuk mund t’u besonte syve kur hapi pakon e DHL-së që në vend të shampos përmbante dokumente të rëndësishme. Menjëherë sapo hapi pakon...
Seria e kartëmonedhave të emetuara në vitin 1964, i ashtuquajturi “Leku i ri” Më 16 gusht 1965, në bazë të dekretit nr. 4028, datë 14.07.1965, filloi këmbimi i monedhës së vjetër në lekë me monedhën e re në lekë. Këmbimi u bë në raportin 10 lekë të vjetra me 1 lek...
Nga: Dod Progni Në anën e djathtë të lumit Valbona, pranë rrugës që të çon nga qyteti Bajram Curri për në hiderocentarlin e Fierzës, rreth 5 km larg këtij qyteti, në fshatin Bujan, ngihet madhërishëm kulla trekatëshe e Heroit të Popullit Mic Sokoli. E ndërtuar nga fundi i shek. XVIII, kjo...
Ardenisa Hila është një nga dhjetra të rinj që kanë përfituar nga projekti i PNUD për vetëpunësimin. Ideja e saj për të kultivuar kunguj dekorativë ishte një ndër më interesantet që u propozua gjatë fazave të aplikimit. Është në fillesat kultivimit të kungujve dhe duket se gjërat po ecin mbarë....
Kevin Kodra është një 18-vjeçar shqiptar që banon në Toronto të Kanadasë. Ditët e fundit ka tërhequr vëmendjen e mediave botërore me foton e tij të maturës. I riu, i cili ka ëndërr që të bëhet grimier, fillimisht grimin e bën te vetja dhe profilin e tij në Instagram e...