20.5 C
Tirana

VERIU PO IDENTIFIKOHET SI VENDI I MBETJEVE, PERVEC QYTETIT, BASHKIA HARRON DHE THETHIN

VENDI

Në qendrën e Thethit, një situatë shqetësuese ka ngritur shqetësimin e banorëve dhe vizitorëve. Mbeturinat e grumbulluara në hyrje nuk janë pastruar për një kohë të gjatë, duke shkaktuar një pamje të papërshtatshme për një zonë turistike.

Në mungesë të përgjegjësisë së bashkisë së Shkodrës, mbeturinat janë grumbulluar dhe nuk janë larguar prej disa ditësh. Banorët dhe bizneset lokale kanë shprehur indinjatën e tyre për këtë situatë të pashëndetshme dhe kanë bërë thirrje për veprime të menjëhershme për të rregulluar gjendjen.

Mungesa e pastërimit të rregullt dhe kontrollit të mbeturinave ka pasoja të këqija për mjedisin dhe për shëndetin publik. Kjo situatë po ndikon negativisht në imazhin e qendrës së Thethit, duke shkaktuar imazh të keq per vizitorët.

Banorët dhe vizitorët presin një veprim të menjëhershëm nga autoritetet vendore për të trajtuar këtë çështje dhe siguruar që qendra e Thethit të mbahet e pastër dhe tërheqëse. Është e nevojshme që bashkia të marrë masa urgjente për të organizuar pastrimin e rregullt të mbeturinave dhe për të vendosur mekanizma të qëndrueshëm për menaxhimin e mbetjeve.

Në fund, një bashkëpunim i ngushtë midis bashkisë dhe komunitetit lokal do të jetë thelbësor për të siguruar që qendra e Thethit të mbetet një destinacion i preferuar turistik dhe të shërbejë si shembull i mirë për zhvillimin e qëndrueshëm të turizmit në këtë zonë.

 

Foto e dates 1 maj 2023

- Advertisement -

TE FUNDIT