15.5 C
Tirana

Këtë fat do të ketë dhe dielli ynë, NASA publikon imazhet spektakolare nga shpërthimi i një ylli, spektakli me ngjyra i teleskopit Webb

VENDI

NASA ka publikuar pas një pritje të gjatë një nga imazhet e para që Teleskopi Hapësinor James Webb ka shkrepur dhe që tregon sesi universi dukej 13 miliardë vite më parë.

Teleskopi e ka kryer me sukses misionin e tij dhe ka arritur të kapë imazhet spektakolare.

 

Është fotografia e tij e parë me ngjyra dhe tashmë vendos një rekord, prandaj u zgjodh për të treguar se çfarë është i aftë super teleskopi i ri, trashëgimtari i Hubble-it të lavdishëm: fotografia “më e thellë” me infra të kuqe e Universit.

It’s here–the deepest, sharpest infrared view of the universe to date: Webb’s First Deep Field.

 

- Advertisement -

TE FUNDIT