12.5 C
Tirana

E quajne ndryshe “Qyteti i Xhamive”

VENDI

Ai eshte nje nga qytete me te bukura te trojeve Shqiptare i cili te rezervon bukuri mahnitese si kulturore, historike dhe moderne.
Prizreni ka një reputacion si një nga qytetet më të bukura në vend. E së fundmi edhe qyteti i cili e ka futur Kosovën në hartën kulturore të Evropës me suksesin e padiskutueshëm të “Dokufestit”.
Mirëpo brenda vendi, Prizreni ka edhe një karakteristikë tjetër. Si qyteti me më së shumti xhami. Vetëm brenda qyteti ekzistojnë afro 50 xhami të cilët janë funksionale apo të cilat janë në ndërtim.
Këtu nuk llogariten xhamitë të cilët janë periferi apo rrethinë të këtij qytetit të vjetër.
Për të dokumentuar sadopak këtë fakt ne po ju sjellim disa fotografi nga Kalaja e këtij qyteti ku ju mund të vëreni dendësinë e madhe të xhamive në këtë vend.

- Advertisement -

TE FUNDIT