11.5 C
Tirana

FOTO: Bunkerët e Shqipërisë në National Geographic

VENDI

Bunkerët e Shqipërisë kanë qenë në fokus të National Geographic në seksionin “Travel” të tij.
Dikur, thotë shkrimi këto objekte prej hekuri e betoni u ndërtuan nga frika e regjimit komunist se mund të sulmohej, por sot kanë tjetër qëllim.
“Sidoqoftë, shqiptarët të shkathët nga natyra, po i shndërrojnë dhe po i japin këtyre objekteve jetë të re si restorante, bare, kafene apo edhe muze”, shkruan Alex Crevar, autori i shkrimit.
Shembuj të tillë gjenden kudo në vend.
Në Shkodër është bërë një studio tatuazhesh, në Kavajë një dyqan hamburgeri, në brigjet e Golemit është krijuar një hotel me 20 dhoma.
Ndërsa në Tiranë, janë dy muze që janë krijuar në 2014 dhe kanë pritur mijëra vizitorë.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

- Advertisement -

TE FUNDIT