17.5 C
Tirana

Zbuloni cili është viti më i lumtur dhe më i vështirë i martesës

VENDI

Jo të gjithë çiftet e kuptojnë se përpjekja nga të dy partnerët është e nevojshme për vazhdimin e një marrëdhënieje

Një studim nga Slater dhe Gordon Laëyers identifikoi se cili vit i martesës është më i lumtur dhe që është më i vështiri.

 

Viti i tretë  i martesës:

Ekziston një teori se dashuria jeton vetëm 3 vjet. Pastaj një çift ndahet ose marrëdhënia e tyre bëhet më pak ideale se më parë. Në realitet, pas 3 vjetësh në një marrëdhënie, njerëzit janë më të prirur për të pranuar dobësitë e partnerit të tyre dhe në këtë mënyrë, ndihen më të rehatshëm. Është gjithashtu e zakonshme që në vitin e tretë të jetës familjare, një çift vendos të ketë një fëmijë. Rrjedhimisht, marrëdhënia e tyre bëhet më e fortë. Është viti i 3-të i martesës që besohet të jetë më i lumtur.

 

Viti i pestë  i martesës:

Problemet e para të vërteta mund të fillojnë në vitin e pestë të jetës familjare. Gjatë kësaj periudhe, fëmijët janë ende të vegjël dhe kërkojnë shumë kujdes. Kjo është shumë e vështirë për t’u kombinuar me punën, pastrimin e shtëpive dhe problemet e tjera të përditshme. Pas 5 vitesh së bashku që çiftet fillojnë të mendojnë për divorc dhe t’u drejtohen avokatëve. Ky vit besohet të jetë më i vështiri.

 

Viti i shtatë i martesës:

Nëse një çift qëndron së bashku pas 5 vitesh martesë, atëherë një pengesë tjetër po pret që ata të kapërcejnë. Është viti i 7-të i jetës familjare që specialistët e quajnë “muri”. Në këtë kohë, jeta familjare bëhet rutinë.

Mund të ketë edhe çështje financiare, çështje të kujdesit për fëmijët dhe grindje për ndarjen e përgjegjësive të familjes. Kjo është një periudhë shumë e komplikuar. Nëse bashkëshortët arrijnë ta kalojnë atë dorë më dorë, atëherë një martesë e fortë dhe e lumtur do të jetë përpara./Living

- Advertisement -
- Advertisement -

TE FUNDIT