9.5 C
Tirana

ASNJË RAST ME KORONAVIRUS, KY ËSHTË VENDI MË I SIGURT NË BOTË

VENDI

Ndërkohë që pjesa më e madhe e botës është kërcënuar nga koronavirusi, Antarktiku konsiderohet si vendi më i sigurt në botë, pa asnjë rast të konfirmuar.

 

Rajoni ishte në rrezik të ngushtë me COVID-19 kur shpërthimet goditën anijet e lundrimit të fundit të sezonit, por virusi nuk arriti në brigjet e tij të ngrira.

 

Edhe pse këtu nuk ka një popullsi vendase autoktone, përveç nëse llogarisim pinguinët, balenat, fokat, rreth 5,000 njerëz kryesisht shkencëtarë dhe studiues banojnë në bazat e saj.

- Advertisement -

TE FUNDIT