17.5 C
Tirana

Thethi turizëm në çdo stinë

VENDI

Në bukuritë e rralla të vendit tonë, futet dhe Thethi.
Kjo luginë e bukur në veri të Shqipërisë pret vizitorë në të katër stinët.
Ai gjendet në mes të Alpeve me një bukuri mahnitëse, në Veri të Shqipërisë, shtatëdhjetë kilometra nga qyteti i Shkodrës, i mbrojtur nga tre malet Radohima, Sheniku, Papluku, me lartësi mbi 2500 metra mbi nivelin e detit.
Lugina e lartë e Thethit, një nga zonat më të veçanta të këtyre alpeve, ndodhet 750 deri 950 m mbi nivelin e detit, me një sipërfaqe prej 2630 hektarësh e pyllëzuar dhe e ruajtur mirë nga dëmtimet.
Lugina e Ththit, këto ditë ka rënë pre e “flakëve” vjeshtore.
Natyra e gjelbëruar e luginës është përflakur nga e kuqërremta e gjetheve vjeshtake që bëhen gati të shkëputen nga degët për të shtruar nën këmbët e tyre një qilim vjeshtor.
Peizazhi merr një pamje mahnitëse.
Vjeshta është një tjetër stinë ku Thethi pret vizitorët e peizazhit. Së shpejti aty do të mbretërojë bardhësia e borës për të filluar një tjetër stinë turistike. / KultPlus.com
 

 

 

 

 
 
 

 

 

- Advertisement -

TE FUNDIT