20.5 C
Tirana

Shqipëri etnike , do të bëhesh

VENDI

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #6)
Shkruan : Brilant Gashi
Ti je vetëm e jona , ashtu siç je .
Nuk ka bir shqiptari që mund t’a ndryshoj gjenezën dhe të kaluarën sepse kam përshtypjen se nuk i lë dashuria për të parë Shqipërinë e bashkuar .
Ata janë duke bërë ç’mos për t’a zhdukur kombin tonë shqiptar dhe si për çudi , platformat e tyre ndarëse , akoma kanë jetesën e tyre të rreme .
Nëse biem në grackën e atyre platformave , atëherë ne si popull nuk meritojmë të jetojmë .
E drejta jonë për bashkim kombëtar është një e drejtë e pashmangshme dhe do të vij në mënyrë të natyrshme .
Lumë ai shqiptar , që e beson këtë , mjerë ai “shqiptar” që e kundërshton . Nuk ka ka ndonjë arsye , që të mos bashkohemi dhe nëse dëshirojmë të bashkohemi , atëherë duhet t’a bëjmë këtë me flamurin më të bukur Kuq e Zi .
Kërkoj nga qeveria aktuale e Kosovës dhe e Shqipërisë të bëjnë referendumin për bashkim dhe këtë referendum duhet t’a pranojë e gjithë bota mbarë , për të kaluar më vonë me bashkimin e trojeve të tjera shqiptare .
Duhet t’i ndalojmë propagandat e fëlliqura sllave sepse nëse ato vazhdojnë , atëherë edhe populli shqiptar do të përfshihet dhe ky bashkim nuk do të mund të bëhet !
Në këtë mënyrë , ëndërra jonë do të zhduket dhe Shqipëria Etnike nuk do të transformohet në një komb , në një kulturë , gjuhë , doke e zakone të njëjta .
Siguria jonë do të shtohet me Shqipërinë e Bashkuar , por jemi shumë gabim kur mendojmë se kështu siç jemi (të ndarë) është një siguri e madhe për ne . E urrej këtë gjest të shqiptarëve të mi .
Frymëzimi im për Shqipëri etnike , më erdhi nga zoti dhe i falënderohem atij , që e bëri të mundur t’a sjellë këtë frymëzim , pikërisht tek një shqiptar si puna ime . Penda ime nuk do të ndalet asnjëherë nëse përmendet kombi im i lashtë . “Nuk ka gjë më të keqe , se sa t’a mohosh kombin tënd” ! Kështu thoshte dhe do të kishte thënë edhe Naum Veqilharxhi . Këto ishin fjalë , të cilat mbetën në zemrat e cdo shqiptari .
E lus zotin mos të vij ajo ditë kur shqiptarët do e harrojnë njëri-tjetrin dhe do t’i vënë në jetë planet hegjemoniste pan-sllaviste të serbëve dhe megalo-idetë e tmerrshme të armiqëve grekë . Në histori njihen konventat serbe për spastrimin dhe shprënguljen e popullit shqiptar nga vatrat e tyre .
Njihet Naçertania e Ilia Garashaninit dhe planet për zhdukjen e Shqipërisë nga harta e Ivo Andriqit . Do të ishte një katastrofë e madhe nëse shqiptarët do t’i ngjallnin këto plane . Me një fjalë mund të themi se Shqipëria e Bashkuar nuk do të ishte asgjë veçse një ëndërr e bukur për shqiptarët .
Shqipëri i thonë atij vendi ku jetojnë shqiptarët .
Emri më i mirë për Shqipërinë e Bashkuar do të ishte Shqiptaria .
Nëse përmendet ky term , atëherë këtu do të përfshiheshin të gjitha trojet shqiptare nga Molla e Kuqe në Nish e deri tek tre gurët e zinj në Prevezë . Ne nuk po tentojmë që të shkaktojmë luftëra nëpër botë , por vetëm dëshirojmë , që të bashkohet Shqiptaria përsëri . Kjo duhet të bëhet realitet nga ne shqiptarët dhe nga asnjë popull tjetër .
Të bëhet përsëri Shqipëria etnike , si në kohën e Gjergj Kastriotit , të përkrahet Platforma Shqiptare nga të gjitha shtetet e botës , të pranohet Shqipëria etnike nga baballarët e Evropës , le të gëzojmë sukseset tona me flamurin Kuq e Zi , të jetojmë me flamurin Kuq e Zi dhe të bëjmë më të mirën tonë , për të mirën e këtij flamuri . Këto janë kërkesat tona , të cilat i’a kemi paraqitur botës shumë kohë më parë dhe këtë do t’a vazhdojmë në gjeneratat e reja .
Le të përpiqemi t’i tregojmë botës , se kemi qenë gjithmonë trima , pa marrë parasysh se çfarë kohë kanë qenë . Le të vazhdojmë t’a promovojmë diturinë tonë për të mirën e kësaj Shqipëria etnike .
Zoti i bekoftë gjithmonë shqiptarët !

- Advertisement -

TE FUNDIT