12.5 C
Tirana

Historia tek Eni Cobani, që i la të gjithë pa fjalë : Motër e Vëlla kanë qenë ato të cilët kanë ndërrmarrë një

VENDI

Kjo histori i shtangu të gjithë sot! A e ndoqët? Nëse jo, mund ta mësoni më poshtë:

 

Vëlla e motër, File dhe Vero janë protagonistët e sotëm të seancës së ndërmjetësimit në rubrikën “Shihemi në Gj yq” të emisionit “E Diela Shqipare” për shkak të një shume parash.

 

Familja e Veros ka qenë pjesë e një kalvari të gjatë gjy qësor, ndaj dhe e motra e ka ndihmuar financiarisht. Por ai ref uzon të ketë dijeni për këtë bo rxh që i ka dhënë File.

 

Vero tregoi si nisi historia e tij.

“Problemi ynë daton herët, po bën rreth 12 – 13 vjet. Unë kam qenë punonjës pranë stacionit të zja rrëfik ëses në Vlorë. Në një nga ditët kisha vendosur do shkoja me shpenzimet e mia, por kisha vendosur të merrja dhe makinën e nipit për efekt të një dokumenti që kisha për të marrë në Shtëpinë e Fëmijës në Sarandë sepse aty ndodheshin fëmijët e vëllait tim.

 

Më datë 20 Prill 2015 unë jam nisur për në Sarandë dhe për më shkurt i rash nga bregu. Në rrugë më dolën 3 persona të panjohur, më bënë shenjë për të ndaluar. Ata ishin të veshur jo mirë dhe për t’i respektuar se ishin punëtorë, i mora”.

 

Ai vijoi duke thënë se i ndihmoi të tre të panjohurit pa e menduar se çfarë peripecish e prisnin. Kur arritën në destinacion, pra në Jorgucat, ata i thanë se do të kalonin kufirin në mënyrë ile gale dhe i thanë rreth 5000 lekë për transportin.

Por duke vijuar rrugën e ndaloi pol. icia dhe e aku. zoi për transport emigr antësh në mënyrë të pa li gjshme. Në komi. sariat i lajmëruan familjen, duke i thënë që Vero ishte ndaluar sepse po transportonte emigr antë drejt Gjermanisë kundrejt pagesës prej 3000 eurosh.

 

Prej shqet simit të madh nga kjo ak. uzë, atij i ra tensioni dhe iu desh të shtrohej në spi tal.

Ndërsa Filja rrëfen se nuk e di se çfarë ka bërë i vëllai, pasi që prej momentit, ata nuk kanë folur më. Ajo tregon se fillimisht u kishin thënë që Vero ishte marrë me transport, femra dhe më pas që ndodhej në spi tal.

 

Duke parë të gjithë familjen të shqet esuar për këtë çështje, Filja vendosi që të mbledhë disa para për t’ia dhënë avok atit, në mënyrë që të ndihmonte të vëllain.

Por Vero tha se nuk kishte pse ta bënte këtë gjë, pasi ai nuk kishte kryer asnjë kr. im. Pas ndërhyrjes së juristes Eni Çobani që avok ati paguhet për çdo shërbim, ai tha se ajo ka dhënë një shumë maramendëse parash.

 

Por Filja tha se paratë ia ka dhënë kunatës, pra gruas së Veros dhe ajo më pas ia ka dhënë avok atit.

Por Vero e kundërshtoi duke thënë se nuk kishte mundësi ta bënte pasi nuk ishte me makinën e tij, ishte i veshur me unifo rmën e poli cisë dhe në makinë nodheshin vetëm 5000 lekë dhe jo 3000 euro siç u pretendua për pagesën.

- Advertisement -

TE FUNDIT