12.5 C
Tirana

Shqiptari që u ul këmbëkryq në rrugë para forcave serbe

VENDI

Faik Rexhepi- Burri që s’luajti vendi!
Ka lindur në Preshevë, por me vite të tëra jeton në Prishtinë. Më 1974 punësohet në KEK. Në vitin 1981 merr pjesë në demonstratat e nisura nga studentët, e më vonë dërgohet për të punuar në Drenicë.
Në vitin 1990 Rexhepi ishte inxhinier i kimisë në “Ferronikel” të Drenasit.
Në këtë moment ishin instaluar masat e dhunshme nga Serbia. Ndaj, si shumë kolegë të tjerë, nuk mundte të rrinte i qetë para sfidave historike: terrorit që në të gjitha sferat e ushtronte Serbia! Kështu, me të dëgjuar për vizitën e paralajmëruar të delegacionit amerikan në Prishtinë, Rexhepi me shokët vendosi të vinte në Prishtinë.
Delegacioni i Kongresit të SHBA-së në Kosovë, udhëheqej nga senatori Robert Joseph “Bob” Dole.
Kjo vizitë e cila ishte organizuar nga veprimtarët e komunitetit shqiptar në SHBA, u bë në kohën më të vështirë të represionit dhe terrorit shtetëror serb, në vitin 1990 ku senatori Dole kishte ardhur për të parë gjendjen nga afër./ Gazeta express
Fotografia ikonike e Hazir Rekës më 1990 e shkrepur përpara hotel Grand, Prishtinë!
Marrë nga: Fotografitë që kanë bërë historinë
konica.al

- Advertisement -

TE FUNDIT