10.5 C
Tirana

Rihapet dosja e Bleona Matës, deklarata e nënës: Takova vjehrrin dhe më tha do të vij vajza

VENDI

Rihapet dosja e Bleona Matës. Pas lajmit sho kues se vajza do të kthehej në shtëpi, sa të hapen kufijtë, policia merr në pyetje një prej 5 vajzave dësh mitare.

 

Lajmi sho kues i pak ditëve më parë, kur një prej 5 vajzave dëshm itare të zhdu kjes ishte shprehur tek gjyshi i Bleona Matës se vajza do t’u vinte në shtëpi rikthen në vëmendje këtë ngjarje. Pas këtij lajmi që u publikua në emisionin ‘Pa Gju rmë’ Gentjana që shka ktoi këtë tro nditje tek familjarët u rimor në pyetje nga policia. Jo pak e shok uar nga ky lajm është ende dhe sot nëna e Bleonës, Bukurie Veizi, e cila këtë të hënë ishte në studion e emisionit ‘Pa Gj urmë’.

 

‘Gentjana është drejtuar në shtëpinë e Zenelit dhe kanë dhënë këtë lajm. I kishte thënë se, sa të hapen kufijtë dhe Bleona do të vijë për tre ditë. Unë takova vjehrrin dhe më tha do të vij vajza. Por si mund të vijë vajza pa ditur se nga ku, prej kujt, asnjë informacion. Nuk ka mundësi të paraqitet dhe të tro ndisë familjen. Për mua Qamilja është përgjeg jësja kryesore, që mori vajzën në mes të fshatit, pastaj ia la Gentjanës.

 

Qamilja ka qenë në fshat këto kohë. Kri met e Rë nda kanë reaguar. Pas këtij lajmi vajzat janë shoqëruar, edhe Qamilja edhe Gentjana, kaq dimë ne. Zeneli, gjyshi kërkon të deno ncojë Qamilen dhe të bëjë gjithçka. Është një kr im që fshihet afër dhe ne kërkojmë botën. Gentjana ka folur në telefon. Unë dy shoj se ka folur me Bleonën. Është dëgjuar nga persona të tretë teksa ka folur në telefon. Kr imet e Rënda duhet të përgjonin telefonin. Ne jemi tro nditur shumë sepse është diçka që ata e dinë dhe nuk po tregojnë. Kr imi është në familje dhe nuk po zbulohet. Vajzat janë fis me babain e Bleonës. Aq afër dhe s’po mundemi ti shohim fytyrën’, rrë fen nëna

 

Nëna rrë fen det aje të reja nga zhdu kja e vajzës më 22 maj të vitit 2010 dhe dy shimet më të fundit që ka për Qamilen dhe Gentjanën, dy nga pesë vajzat që ishin me të Zapod. Ajo kërkon të vihen në përgjim telefonat e vajzave, pasi dy shimet nga banorët e fshatit edhe sot e kësaj ditë janë se, vajzat flasin me orë të gjata larg banesave në fshat. Madje Qamilja ka dashur të marrë e vëllain e Bleonës ditën kur gë njeu vajzën me ëmbëlsira dhe e ngjiti në mal.

 

‘Ata telefonatat i bëjnë larg familjes. Janë parë nga banorët e zonës se Qamilja dhe Gentjana flasin gjatë ne telefon larg fshatit që të mos dëgjohen. Ata mund të flasin me vajzën dhe ne nuk dimë gjë. Halla e Bleonës thotë se Qamilja është ajo që din të vërtetën. Pasi ajo ia dorë zoi Gentjanës dhe kjo e fundit ia dorë zon sërish Qamiles. Është një rrj et i ngushtë. Të tregojnë të vërtetën vetëm kaq dua. Ngaqë ne e bëmë publike në televizor ata thotë se ishte ëndërr. Ata mund të kenë patur kontakt me vajzën prej 10 vitesh. Të vihen përgjues. Nuk janë përdorur mjete të tilla.

 

Për momentin Qamilja ka përfunduar se ka qenë adol eshente. Pastaj vajzat kërkuan 6 orë më pas të mby llen doganat. Si mundën të njoftonin kaq vonë ?Qamilja ka dashur të marrë dhe djalin. Momentin që Qamilja ka marrë vajzën, 5 metra pas saj e ka ndj ekur një person me xhup me kapuç në kokë. Nëse një kafshë do ta kishte ngrënë do të kishte lënë një gju rmë, por aty nuk u gjet asgjë’, rrë fen nëna e Bleonës, Bukurie Veizaj.

 

10 vite nga zhd ukja e Bleona Matës, kur pl aga është ende e hapur, familjarët u sho kuan nga ky lajm i fundit që ua ngriti zem rën peshë. Nëna e Gentianës, njëra prej 5 vajzave, që ishin me Bleonën atë ditë që vogëlushja u zhd uk i pohoi familjes Mata, se vajza do të kthehej për tre ditë në shtëpi. Kjo solli sërish në vëmendje një nga zhdu kjet më të buj shme të dek adës së fundit. Më 17 qershor të këtij viti, kjo ngjarje trazoi dy shimet tek familjarët e Bleonës. Në një lidhje telefonike për emisionin ’Pa Gju rmë’ informacionin sho kues se vajza do të kthehej e dha gjyshi i Bleonës, Zenel Mata, i cili tha se pasi shkoi të pyeste në familjen e Gentianës ata e moh uan, madje i thanë se kjo ishte nga ëndërr e parë./shqiptarja

- Advertisement -

TE FUNDIT