20.5 C
Tirana

Linjë udhëtimi me anije Durrës-New York që në vitin 1930

VENDI

Ka pasur një linjë udhëtimi me anije drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës, që në vitin 1930 dhe nisej nga Durrësi.
Kjo linjë detare për pasagjerë drejtohej në Shqipëri nga shoqëria detare “United States Line” dhe e kishte qendrën në Tiranë.
Në këtë linjë kanë operuar 3 vaporë me emrat Manhatan, Washington dhe President Roosveld.
Linja detare Durrës-New Jork, kishte edhe degë agjencie për prerje biletash në qytetet: Korçë, Ersekë, Gjirokastër, Durrës, Përmet, Leskovik, Berat, Sarandë, Tepelenë dhe operonte në mënyrë të rregullt.

- Advertisement -

TE FUNDIT