12.5 C
Tirana

25 VJETORI I PAPA GJON PALIT TË II-TË NË SHKODËR

VENDI

25 vite me parë, në Shkodër, në këtë qytet i cili ka vuajtur me shume se te tjeret lirine e besimit dhe te fese, do ta vizitonte vete Ati i shenjte, Papa Gjon Pali i dyte ne viziten qe zhvilloi per here te pare ne Shqiperi.
Pikerisht ne kuader te kesaj date te shenuar, nuk kane qene te pakta aktivitetet e organizuara, nderkohe qe eshte mbajtur edhe nje meshe perkujktimore ne kishin e zojes ne Shkoder vendin qe bekoi vete PAPA GJON PALI I DYTE.
Ne meshen e mbajtur ne kishen e zojes nuk kane munguar personalitetet me te larta fetare, drejtues vendore dhe qindra besimtare te cilet luten ne kete vend te shenjte ne Shkoder ne hyrje te qytetit.

- Advertisement -

TE FUNDIT