11.5 C
Tirana

(Revoltë) Djali i Prostitutës

VENDI

1.
Në nji vend me mure t’lashta
Ku heronjtë kane lè nder kashta..
Historit bashk me gojdhanat ,
Kanè pershkru dragojt dhe zanat …
N’veqanti nderu kanè nanat .
2.
Kur u rrit e xuni mend ..
N’prehen t’naëes ma skishte vend
Nisi mendja me I punu ..
Ndryshe siq , patne tregu …
Vete ai nisi me kuptu ..!
3
T’adhuroj qe me durt tuja
Me ke rrite por pa l’shu trup …
Rane lotet nga etja , unjà …
Me the ik , si spate turp ..?!
Bane djalê , si t’isha mut..!
4
Me the jam une nana jote
Prehni jem asht djep per ty
Por me trete n’ji fund bote …!
Ne dy pjese zemra ma thy
..
Marre t’kesh me mpa ne sy ..!
5
T’kam mendu si nan te urtë ,
Cdo pjese trupit ta kam dashte..
Une kopil, ti prostitutë …
Si mkatnor me nxorre jasht ..!
Me ti thane kto fjale kam dasht …!
6.
Ti fjale rande e une fjale butê
Une me puthje , ti me shputë
Une pa shpi pa kryq, pa hanë ..!
Ti ne ferr , une prep t’tham nanë …
Perdhunu t’paskan te tanë..!
7.
Per çdo dite e lind nje fmi
Por asnjenit si nep gji..
Nuk I rrit neper oborre..
Larg i tret ku s’kan as vorre
Te du nan , edhe pse horé ..!
8 .
Kullojnê plaget e merzisè
Ne nje cep te gjermanisè
Shkelqejnè lote ne rreze t’drites
Midis rrugve t’amerikes …
Ma si njef djelmt e belgjikes ..!
9.
Ti ushqen fmité Italia …!
Zvicrra kraht ja hap pa da ..
Franca , Spanja dhe Anglia ..
Si n’shpi t’vet rrin n’kanada.
10.
Si kopil rrite dere me dere ,
Si nje qenie e pa vlerè
Fmite e tuj qe t’thirrne nanë
Pa meshirë shkele me kamb
Sa lire botes ja ke dhanë …!
11.
Kot me sha , kot me derdhë lot
Kot me folé, sdon kush me ndi ..
Isha .., jam prep djali jot ..
Po per mue kush je Shqipni …!
Ka do kohe qe ma se di …!
(Revolt).
M. D
Detroit. USA

- Advertisement -

TE FUNDIT