18.5 C
Tirana

Vjen lajmi i mirë që të gjithë e prisnim, për këtë verë : Ja sa gradë duhet që Koronavirusi të bëhet inaktiv

VENDI

Vera nuk është larg dhe duket se do të favorizojë kete situate. Ata që japin sinjalin pozitiv janë mjekët rusë, sipas të cilëve në temperatura mbi 30 gradë celcius, koronavirusi bëhet krejtësisht inaktiv.

“Bëhet krejtësisht inaktiv ose hum bet aftësinë e tij për të shkaktuar sëm. undje, kur temperaturat e ajrit janë më shumë se 30 gradë celcius”. Kështu bën me dije autoriteti rus për shëndetin “Rospotrebnadzor”, në një buletin të ndarë përmes kanalit të tij “Telegram”.

Sipas këtij publikimi rus, lagështia e ulët dhe rrezet e diellit e dobësojnë dhe shka. tërrojnë ate, që vd es plotësisht në temperatura më shumë se 70 gradë celcius.

Në fakt, deri në këto momente edhe pse nuk ka patur prova shkencore, mjekët dhe sduiuesit kanë shpresuar që rritja e temperaturave do të ndikonte në rënien e virulencës së COVID-19 dhe dobësimin e tij, duke bërë që edhe personat e prekur të shfaqnin shenja të lehta ose të ishin asim ptomatikë.

- Advertisement -

TE FUNDIT