12.5 C
Tirana

Vazhdon ‘gjenocidi’ kundër shqiponjave në Shqipëri

VENDI

Shqipëria është bër një ferr i vërtetë për shqiponjat dhe skifterët si pasojë e çmendurisë shqiptare.


Një shpend i rallë është kapur në Vlorë. Protagonistët janë tri vlonjatët, në duart e të cilëve ka rënë një skifter gri. Me sa duket ditët e para të vitit 2018 janë një ogur i mirë për ta pasi u shënua ky rast.
Konkretisht vlonjatët me këtë rast kanë parë se si sipër këtij qyteti skifterin gri, shpendi më i shpejt në botë.
Ai mund të arrijë shpejtësinë më të madhe se 300 km/h. Dhe nuk është skifteri gri vetëm shpendi më i shpejtë, por ndër speciet më të shpejta mes të gjitha kafshëve. Siç mund të vihet re edhe nga fotot, shpendi grabitqar ka sqep të kthyer e kthetra të fuqishme, që rron nëpër shkëmbinj.

- Advertisement -

TE FUNDIT