9.5 C
Tirana

U Shpëtoi jetën babë e bir me ngjyrë, si u kthye në hero oficeri shqiptar në SHBA

VENDI

Shefi i emerg jencave në qytet, Paul Dezzi tha nëse nuk do të ishte për ndër.hyrjen e oficerit Vila, fëmija dhe babai do të ishin mby.tur.

 

Ermir Vila u nderua nga Shefi Dezzi, Ai i dha oficerit një Medalje të Nderit të Longboat Key.

 

Vetë Vila tha se nuk e ndjen se meriton ndonjë vëmendje të veçantë dhe se ai dhe oficerët me të cilët punojnë përpiqen të bëjnë më të mirën për të ndihmuar të tjerët çdo ditë.

 

Ajo që i dha edhe më shumë vëmendje ngjarjes ishte dhe konteksti që ajo zhvillohet.

 

Burri që rr ezikoi të mb ytej dhe djali i tij janë persona me n.gjyrë. Në këtë kohë Shtetet e Bashkuara janë përfshirë nga një valë pro.testash të cilat kanë në thelb të tyre disk.riminimin ra.cor dhe po kërkojnë reformë në po.lici. Këto rev.olta janë nxitur nga disa vr asje të një pas njëshme të afro-amerikanëve nga forca policie, vr asje për të cilat nuk është mbajtur ende përgjegjësi.

 

Padyshim që veprimi i oficerit me origjinë shqiptare tregon anën tjetër të medaljes, atë se ka nga ata oficerë që vendosin në rr.ezik edhe jetën e tyre për të shpë.tuar qytetarët pavarësisht ngjy.rës së lë.kurës së tyre. /Opinion. al

- Advertisement -

TE FUNDIT