20.5 C
Tirana

Shkenctarët e gjejnë një ngjyrë të re të kaltër

VENDI

Fëmijët do të jenë në gjendje të ngjyrosin qiellin një hije të ndryshme për herë të parë në 200 vjet, pasi shkencëtarët krijuan një kaltër të re dhe Crayola njoftoi se po e kthen atë në një laps me ngjyrë.
Në 2009, Universiteti Shtetëror i Oregonit bëri zbulimin e rastësishëm të një ngjyre krejtësisht të re, ndërkohë që ngroheshin kimikate në një furrë laboratorike.
Hija e ndritshme blu ishte pigmenti i parë i ri blu që u krijua që nga kimisti francez Jacques Thenard zbuloi kobalt blu në 1802.

- Advertisement -

TE FUNDIT