18.5 C
Tirana

Shkarkohet nga detyra dhe kallëzohet penalisht juristi i Hipotekës, i mori qytetarit rryshfet

VENDI

Pas denoncimit për korrupsion në emisionin investigativ “Fiks Fare”, juristi i Hipotekës së Fierit,
Ervis Bregasi është shkarkuar nga detyra dhe ndaj tij është kryer një kallëzim penal pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Fier.
Gjithashtu, ministria ka urdhëruar hetimin e të gjitha dosjeve të ndjekura nga ky nëpunës, për të verifikuar ligjshmërinë
e veprimeve të tij. Fiks Fare e denoncoi me zë dhe figurë nëpunësin e Hipotekës së Fierit, i cili i mori ryshfet një qytetari 300 mijë lekë për t’i dhënë atë që i takonte.
Qytetari Ariz Çervanaku, nga zona e Frakullës në Fier, u ankua se juristi i ZVRPP Fier, Ervis
Bregasi, e ka sorollatur për muaj me radhë për t’i nxjerrë certifikatat e pronësisë së tokave. Në fund, juristi i kërkoi
300 mijë lekë, ndërsa kamera e “Fiks Fare” faktoi momentin kur nëpunësi i shtetit merr edhe ryshfetin.

- Advertisement -

TE FUNDIT