18.5 C
Tirana

Sëmundjes po i bie fuqia? Itali, të infektuarit nuk vijnë më…

VENDI

“Të sëmurët tani janë shumë ndryshe nga ata të tre apo javëve më parë, vazhdojnë të zvogëlohen shifrat në terapitë intensive dhe po mbërrijnë gjithmonë e më pak njerëz në gjendje të rëndë me vështirësi të mëdha në frymëmarrje. Situata ka ndryshuar kudo, jo vetëm në Bergamo e Milano, por edhe në Romë e Napoli”.

 

Deklaratën e bëri Giuseppe Remuzzi, drejtor i Institutit të kërkimeve farmakologjike Mario Negri në Itali.

 

“Nuk e di nëse virusi ka pësuar mutacion apo nëse ka ndryshuar ngarkesa virale e çdo pacienti, por ajo që mund të them me siguri është se tani gjendemi përballë një sëmundjeje shumë të ndryshme nga ajo që zhyti në krizë strukturat tonë në fillimin e pandemisë”, shprehet eksperti. Bilanci i vd ekjeve nga koronavirusi në Itali shkoi një ditë më parë në mbi 30.000, por numri i v iktimave të regjistruara , 243 ishte më i ulët se të enjten, 274.

 

Italia është vendi me nivelin më të lartë të jetëve të humbura nga pandemia në botë pas SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar. Britania e kaloi të mërkurën shifrën e 30,000 vi ktimave.

- Advertisement -

TE FUNDIT