13.5 C
Tirana

Qyteti italian jepte shtëpi me 1 euro, por ja pse nuk u shit asnjë

VENDI

Në vitin 2019, qyteti sicilian i Cammarata bëri tituj në të gjithë botën me ofertën e tij të guximshme për banorët e rinj. Të gjithë kanë dëgjuar për skemat e shtëpive të Italisë prej 1 €.

Por, në lidhje me një qytet që jep shtëpi falas? Cammarata premtoi të heqë dorë nga tarifa standarde simbolike për ata që dëshirojnë të fillojnë një jetë të re atje.

Kishte vetëm një problem. Aq shumë njerëz aplikuan për skemën sa autoritetet e qytetit nuk mundën t’i shqyrtonin. Pa staf të dedikuar për projektin, projekti u bllokua – dhe më pas goditi Covid. Asnjë shtëpi e vetme nuk u dha.

- Advertisement -

TE FUNDIT