9.5 C
Tirana

Një lajm i rëndësishëm nga Blendi Gonxhe për të gjithë ata që kanë automjete

VENDI

Blendi Gonxhe, Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Tiranës në një intervistë për “Neës 24” ka dhënë një lajm të rëndësishëm për të gjithë ata që zotërojnë 1 apo më shumë automjete.

 

Ai ka lajmëruar qytetarët në lidhje me kontrollin teknik të automjeteve. Gonxhe bëri me dije se më datë 31 maj do të rihapet kolaudimi ndërsa ata që kanë një certifikatë të skaduar, do të favorizohen me 12 muaj të tjerë.

 

“Ne po trajnohemi nga specialistët e pajisjeve. Ne punojmë me pajisje kompjuterike të reja. Ky është një shërbim që do të rregullohet aty ku duhet. Do bëjmë shtesë shërbimi në Durrës dhe në Tiranë. Kontrolli teknik i automjeteve do bëhet në fund të muajit. Më 31 maj do rihapet kolaudimi. Disa sektorë, që kanë lidhje edhe me transportin, përfshirë turizmin, janë në krizë, edhe për shkak të pandemisë. Ne kemi nisur punën, që në fund të verës të të ofrojmë shërbim optimal.

 

Kolaudimi nis me automjetet e transportit të mallrave. Duhen paguar taksat në kohë. Keni udhëzime pranë uebit të DPSHTRR. Çdo certifikatë e skaduar, dhe kolaudimi ka qenë i mbyllur, presupozohet se nuk ka qenë faji i qytetarit dhe favorizohet me plus dymbëdhjetë muaj. Edhe nëse ka marrë vulë për 1 muaj, disa muaj, ai përfiton 12 muaj mbi datën e skadencës që ka në mjet”, tha Gonxhe.

- Advertisement -

TE FUNDIT