20.5 C
Tirana

“Ne Shqipërinë tonë, ku nuk vlen jeta e njeriut” – Opinion

VENDI

Nga Gjon Gjeka
Unë nuk arrij ta kuptoj se pse ka vlerë gjëja në Shqipëri ?! Pse ka vlerë prona, biznesi, shtëpia, toka apo gjëra të tilla kur ska pikë vlere JETA E NJERIUT !
Në Shqipëri shteti dhe organet e tjera bëjnë “Show” dhe nuk mbrojnë jetën e shtatasve të vet, ndoshta sepse jeta ska vlerë.
Nëse për një moment ndjenja qytetare të kaplon dhe reagon, për shtetin je rebel dhe i pabindur.
Rastësisht nëse ndodhesh në një ngjarje dhe ti merr “guximin” që të bëhesh qytetar dhe lajmëron policinë, njeriu i parë i akuzuar për atë ngjarje je TI ndonëse ske asnjë lidhje. Në Shqipëri pasi vritet ndonjë kriminel Policia thotë ishte me preçedencë kriminale, ndonëse shëtiste i lirë!
Më shumë ka vëmendje një kriminel që mund të ketë bërë dhjetra krime sesa një qytetar i pafajshëm. Vendi ku një shitës ambulant me produkte fshati të stinës trajtohet si kriminel, ndërsa prodhuesit dhe shitësit e drogërave si Boss dhe zotëri!
Ku policia me të fortin është ortak, ndërsa me të pambrojutrin tregon “forcën e ligjit”!
Prandaj kush ka mundësi të largohet një orë e më parë nga ky vend dhe ato që tashmë janë larguar mos ta kthejnë kokën më kurrë mbrapa.
Këtë atdhe që të parët tanë e mbrojtën nga armiqtë shekullorë të Shqipërisë ne smund ta mbrojmë “pastrojmë” nga shqiptarët kriminel me apo pa pushtet, me apo pa uniformë.
Unë ngrej duart lart dorëzohem pa kushte !
Fotografia e Gjon Gjeka

- Advertisement -

TE FUNDIT