24.5 C
Tirana

Në prag të fillimit të sezonit të plazhit, zbulohet efekti i ujit të kripur tek virusi i fríkshëm

VENDI

Kóròna vírusí nuk mbijeton në ujërat e detit.

 

”Ky është një lajmi i mirë për ata që do të frekuentojnë plazhet këtë verë”, thanë studiuesit e ”Ifremer”, Instituti i Kërkimeve Franceze për Detin, raporton Ansa.

 

Për të arritur në përfundimet e tyre, studiuesit francezë studiuan midhjet dhe mostrat e ujit të detit të marra në pika të ndryshme në bregdetin e Francës.

 

Ndër 21 molusqet e analizuara, asnjë nuk tregoi gjurmë të kóròna vírusít. Dhe në asnjë mostër deti nuk u mundësua prania e virusit.

 

“Edhe nëse nuk mund të flasim për siguri për të gjithë molusqet dhe ujërat detare të Francës, mungesa e gjurmëve të Covid-19 i zbuluar nga studimi ynë është një lajm i mirë”, theksuan studiuesit.

- Advertisement -

TE FUNDIT