23.5 C
Tirana

Ministrja e Arsimit vjen me një lajm të rëndësishëm për të gjithë nxënësit në Shqipëri

VENDI

Nxënësit e shkollave 8-vjeçare dhe gjimnazeve do të zhvillojnë mësim 4 të shtuna rresht, për të zëvendësuar ditët e humbura në fillim në nisjes së procesi mësimor në janar 2021.

Në fillim të janarit 2021 Ministria e Arsimit vendosi 4 ditë pushim për shkak të kushteve ekstreme të motit, që të kombinuara edhe me situatën e pandemisë, u pa e arsyeshme që nxënësit të qëndronin në shtëpi.

Drejtoria e Përgjithshme e Arsimit, me rikthimin në klasa të gjithë sistemin parauniversitar, vendosi që këto 4 ditë të zëvendësohen ditën e shtuna për 4 javë resht.

Më 29 prill Komiteti Teknik vendosi që të gjithë nxënësit e shkollave 9-vjeçare dhe gjimnazeve në vend t’i rikthehen normalitetit dhe mësimit në bankat e shkollës, pas ndërprerjes për shkak të COVID-19.

- Advertisement -

TE FUNDIT