14.5 C
Tirana

Mali i Zi i vendos notë proteste qeverisë shqiptare

VENDI

Qeveria e Malit te Zi me ndermjetesim te Ministrise se Puneve te Jashtme, dhe me iniciative te nenkryetarit te politikave ekonomike Milutin Simoviç dhe Ministrit te Turizmot dhe zhvillimit te qendrueshem Pavle Raduloviç, i ka derguar note proteste pales shqiptare mbi incidentet ekologjike te ndodhura se fundmi ne vijen kufitare te lumit Buna, te cilet siç eshte deklaruar, demtojne imazhin e ketij destinacioni prestigjioz turistik.

Qeveria e Malit te Zi i ka derguar note proteste qeverise se Shqiperise mbi incidentin e krijuar ne lumin Buna, ne lidhje me pulat e ngordhura te hedhura te cilat kane pushtuar bregun malazez te lumit.

“Qeveria e Malit te Zi ne perputhje me politikat e saja te fqinjesise se mire, e thirrur ne kujdesin e perbashket te resurseve, ne komunikim te vazhdueshem me palen Shqiptare, insiston ne rrespektimin e gjithe konventave nderkombetare. Bazuar ne kete Mali i Zi eshte i detyruar qe te njoftoi gjithe partneret e vete nderkombetar, gje qe do e beje menjehere”, thuhet ne deklarate.

- Advertisement -

TE FUNDIT