20 C
Tirana

Luljeta Bozo: Qytetarët të qetësohen, shembja e objekteve vetëm pas verifikimeve

VENDI

Vendi po përpiqet t’i rikthehet normalitetit pas tërmetit shkatërrimtar te 26 nëntorit por frika duket se nuk është shuar plotesisht. Inxhinierja Luljeta Bozo bën apel që popullata të qetësohet pasi rreziku tashme kaloi

Luljeta Bozo: Sa i përket ndërtesave te dëmtuara rende Bozo shprehet se ekspertet duhet të kenë dokumentacionet e nevojshme dhe projektet e godinave para se të marrin vendim për shembjen ose për rikonstruksionin e tyre si dhe të bëhen auditime të menjëhershme duke patur kujdes në cilësinë e punime.

 

Aya Kubota, përfaqësuese e universitetit të Tokyos shprehet se Japonia ka sjellë ekspertë në Shqipëri për të ndihmuar në situatën pas lëkundjeve te forta.

 

Pas tërmetit te 26 nëntorit shume vende te Bashkimit Europian dërguan ekspertet te cilët po punojnë ne terren se bashku me inxhinieret shqiptare për verifikimin e çdo demi.

- Advertisement -
- Advertisement -

TE FUNDIT