20.5 C
Tirana

Lexoni dhe qeshni! Këta janë fshatrat me emrat më të pisët në Shqipëri

VENDI

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare.Më poshtë do të shikoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri
Vithkuqi – Korça
Kurveleshi – Tepelenë
Xhylekar – Gjilan
Muqibab – Gjilan
Kuqan – Elbasan
Qinam – Erseke
Symize – Tepelenë
Mize – Lushnje
Bubullime – Lushnje
Llukar – Prishtinë
Leshnje – Skrapar
Kakardhiq – Lezhë
Kaqibeg – Podujevë
Skorobisht – Prizren
Neperbisht – Suharekë
Makresh – Novoberd
Qyqylagë – Lipjan
Ngucat – Malisheve
Bithuq – Diber
Muqiverrc – Kamenic

- Advertisement -

TE FUNDIT