12.5 C
Tirana

Keni ne shume se 10 nishane ne trup? Atehere ju jeni njeriu me me fat

VENDI

Këto përparësi me të madhe kanë ngadhënjyer mbi të metat e lythave të cilat gjithmonë i kemi lidhur me rre.zi.kun nga melanoma, ka.nc.eri i lëkurës.

 

Nëse jeni njëri ndër këta persona me shumë lytha në trup, këtë mund ta shikoni si bekim nga Zoti, është konkludimi i studimit të ri të botuar në revistën Biomarkerët e epide miologjisë së kan.ce.rit dhe preventiva.

Sipas kësaj reviste, njerëzit të cilët kanë më shumë se 10 lytha në trup në përgjithësi duken më të rinj se ata të cilët nuk kanë fare apo kanë pak lytha, ndërkaq mesatarisht lythat ju tregojnë për “shtatë vjet” më të rinj, në krahasim me moshën që keni.

 

Më shumë se një qind lytha në trup mund të thotë edhe esh.tra më të fortë për ç’shkak rre. ziku nga osteoporoza është më i vogël, kanë zbuluar hulumtuesit e King’s College të Londrës

Meshkujt dhe femrat të cilët kanë numër të madh lythash kanë pasur sy dhe ze. mër të shëndetshme dhe muskuj të fortë, ka treguar hulumtimi. Këto përparësi me të madhe kanë mbizotëruar mbi të metat e lythave të cilat gjithmonë janë lidhur me rre. zikun nga melanoma, ka.nc.eri i lëkurës.

Lythat shfaqen për shkak të ndarjes së shpejtë të qelizave, të cilat prodhojnë pigment të errët në lëkurë, më së shpeshti në fëmijëri. Zakonisht fillojnë të zhd. uken në moshën e mesme, mirëpo te një numër i vogël njerëzish munden të ndodhin edhe në vitet e pleqërisë.

 

Ata të cilët më ngadalë plaken dhe fytyra u duket sikur e ndonjë fëmije edhe në moshën gjashtëdhjetëvjeçare zakonisht kanë numër të madh lythash, sugjerojnë ekspertët.

Çdo i dhjetë njeri ka qindra apo edhe më shumë lytha

- Advertisement -

TE FUNDIT