18.5 C
Tirana

Historia e martesës së një 27 vjeçareje ka shokuar të gjithë (Foto dhe Video)

VENDI

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në itali ku mediat atje e kan pasqyruar me shumë kureshtje atë që ndodhi në kishë

E shoqëruar nga babai drejt altarit, me velin e bardhë nusëror, Carmen D’Agustino 27 vjeçe, do ja dhurojë rininë dhe krejt jetën- Krishtit.
Ndryshimi i emrit, nga Carmen në motër Maria Vittoria, është simbol i një jete të re në Zotin.
Veshja e bardhë, është pastërti e shenjë eskatologjike që e jetojmë që këtu atë që do jemi në qiell.
Prerja e flokëve, shkëputje nga bota dhe kotësia e saj.

Veshja e re si shenjë e përzgjedhjes për t’i shërbyer Zotit totalisht.
Konopi, shenjë i forcës drejtësisë dhe pastërtisë.
Mbështjellja e kokës, simbol i vdekjes dhe ngjalljes së Krishtit.
Kryqi, ku nusja është e ftuar të jetojë jo për vetveten por për dhëndrrin e saj.
Qiriu, drita që ndriçon hapat për të ndjekë Krishtin pa prá.

Në një botë ku lakmia dhe egoizmi janë dominante, ka njerëz që nuk kanë frikë t’i dhurohen Zotit krejtësisht si moter Maria.

- Advertisement -

TE FUNDIT