18.5 C
Tirana

Ekspozita "Komunizmi në epokën e tij" është hapur sot për vizitorët e Muzeut.

VENDI

Kjo ekspozitë e lëvizshme e përgatitur nga Fondacioni Federal për Studimin e Diktaturës në Gjermaninë Lindore është prezantuar në gjuhën angleze,
franceze, spanjolle, ruse, ukrainase, armene, estoneze, gjeorgjiane, rumune dhe çeke, në vende të ndryshme të botës, dhe u soll për herë të
parë në gjuhën shqipe në bashkëpunim me IDMC-Instituti për Demokraci, Media & Kulturë
Ngritja dhe rënia e komunizmit në shekullin XX të pasqyruara në këtë ekspozitë, vijnë si nevojë për të kuptuar se historia që Shqipëria përjetoi për rreth
45 vite nuk ishte dhe aq e ndryshme nga ato që përjetuan vendet e tjera të bllokut komunist. Ngritja dhe rënia e komunizmit në shekullin
XX përcjell ideologjinë, që përmes kultit të individit dhe represionit të pashembullt u bë shkaktare e mbi 100 milionë viktimave, duke përfshirë edhe Shqipërinë.
Ekspozita do të qëndrojë në muze gjatë muajve Prill-Maj dhe ftojmë të gjithë vizitorët, sidomos nxënësit e shkollave dhe studentët universitarë që të vijnë dhe ta shohin atë- Advertisement -

TE FUNDIT