5.5 C
Tirana

Edi Rama këmbëngul se zgjedhjen do mbahen më 30 qershor

VENDI

Kryeministri Edi Rama këmbëngul se zgjedhjet lokale do të organizohen me 30 qershor. Në një postim në orët e vona të mbrëmjes në Facebook, ai shkruan: “Zgjedhjet do të bëhen në 30 qershor. Natën e mirë”.

Presidenti Meta ç’dekretoi vendimin duke argumentuar ae organizimi i zgjedhjeve pa opozitën rrezikon të ndez një konflikt civil në vend dhe iu bëri apël palëve të ulën për të gjetur një zgjidhe.

Vendim i Metës mund të apelohet në Gjykatën Kushtetuese që aktualisht nuk është funksionale. Ekspertët sqarojnë se mund të çohet edhe në Gjykatën Administrative, por do të ishte e jashtë ligjshme.

- Advertisement -
- Advertisement -

TE FUNDIT