13.5 C
Tirana

Dy pilotet shqiptare, të parat femra që drejtojnë helikopterin e NATO-s

VENDI

Njëra eshte nga Kosova e tjetra nga Shqipëria, ato janë dy pilotet shqiptare që po lavdërohen nga Shtetet e Bashkuara.

 

Quhen, Valdeta Mehanja dhe Armela Murati, janë dy pilotet që po konsiderohen histori sukesi në fushën e tyre ushtarake.

 

Sonte erdhën 14 mijë doza Pfizer, BE: Më shumë do të vijnë për Shqipërinë
Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka publikuar një shkrim për suksesin e tyre, duke i cilësuara si të parat në punën që bëjnë.

 

Postimi i plotë:

Njihuni me të “parat” të cilat po bëjnë hapa përpara drejt barazisë. Togerja e 2-të Valdeta Mehanja (majtas), pilote helikopteri me Regjimentin e Aviacionit 1-131 nga Garda Kombëtare e Alabamës dhe shqiptare e lindur në Kosovë, bisedoi mbi ngjashmëritë midis tyre me piloten e helikopterit të parë shqiptare femër, Togeren e 2-të Armela Murati, në aerodromin e Farkës në Shqipëri, ndërsa marrin pjesë së bashku në #Defender21.
(Autoresia e fotos: Ushtria Amerikane për Europën dhe Afrikën)

- Advertisement -

TE FUNDIT