21.5 C
Tirana

Dëme të mëdha në fshatra nga tërmeti, shumë familje jetojnë ne çadra ose në kasollen e bagëtive

VENDI

Shumë shtëpi në fshatrat e Kurbinit kanë pësuar dëme të rënda nga tërmeti i 26 nëntorit


Banorët që jetojnë në Fshatin Delbnish janë të shqetësuar dhe në panik pasi një numër i madh i ndërtesave konsiderohen të pabanueshme
 

Në total janë 10 shtëpi të rrënuara totalisht, duke lënë në qiell të hapur 80 banorë
 
Edhe fshati Gjorm ne Kurbin nuk i ka shpëtuar dëmtimeve nga tërmeti. Banesa e Haxhi Merës është e dëmtuar thuajse plotësisht tre familjaret kalojnë netët ne kasollen e bagëtive, të cilën ata e kanë improvizuar si strehë.
 
Banorët ankohen se mungon vëmendja nga autoritet për ti furnizuar me ushqime dhe mjete të tjera të nevojshme.


- Advertisement -
- Advertisement -

TE FUNDIT