10.5 C
Tirana

Biznesi rihap dyert pas 53 ditësh, produktet i gjeti të mykura

VENDI

Pandemia e shkaktuar nga Covid-19 ka ndaluar bizneset jo-thelbësor që të funksionojnë.

 

Përveç humbjeve për shkak të mos arritjes së gjenerimit të të ardhurave, gjatë gjithë kohës që pritet të paguajnë paga dhe qira (të paktën), probleme të mëtejshme veç janë shtuar.

Një dyqan i veshjeve dhe aksesorëve kohët e fundit hapi dyert për herë të parë pas dy muajsh që nga miratimi i një bllokimi mbarëkombëtar. Pas kësaj hapje pothuajse të gjitha ishin të mykura, transmeton rtv21.tv.

 

Një përdorues në “Facebook” me emrin Nex Nezeum kohët e fundit ndau disa fotografi të produkteve të ndryshme lëkure të mbuluara me myk. Këpucët, çantat, kuletat, rripat, dhe madje edhe mobiljet dhe dyshemetë ishin të mbuluara me myk.

Kur temperatura e qendrës tregtare varet nga ajri i kondicionuar, ndonjëherë mund të jetë lagështi kur temperatura e ftohtë papritmas rritet.

 

“Kjo shkakton një rritje të papritur të avullit të ujit në ajrin përreth, duke e bërë më të predispozuar që myku të rritet”, tha 47-vjeçari, dyqani i të cilit ishte mbyllur që nga fillimi i urdhrit të kontrollit të lëvizjes.

 

Në mars, Malajzia miratoi urdhrin e Kontrollit të Lëvizjes, më e njohur si bllokim në pjesën tjetër të botës, në përgjigje të pandemisë Covid-19.

 

Pra, shpejt përpara në 10 maj — 53 ditë pas fillimit të bllokimit — shteti prezantoi kushte lehtësuese për bllokimin, duke lejuar që bizneset të hapen përsëri, me kusht që ata të plotësojnë distancimin fizik, parashikimin e dezinfektimit dhe kërkesat e tjera./21Media

 

 

 

 

 

- Advertisement -

TE FUNDIT