17.5 C
Tirana

5000 EURO NJË VEND PUNE?

VENDI

Me qindra infermiere janë larguar dhe po largohen çdo ditë nga Shqipëria drejt Gjermanisë dhe vendeve të tjera europiane për kushte dhe pagë më të mirë. Por shumë prej tyre i kanë shkruar Kryeministrit se u kanë kërkuar deri në 5 mijë euro për një vend punë në spitalet shtetërore.
Kryeministri i vendit Edi Rama, teksa promovon nje tjetër portal, thonë se këto janë llafe kazani, madje u thotë qytetarëve: “jeni kaq pa lidhje”.
Debati është zhvilluar në faqen e tij të facebook pas një postimi ku shkruan:“Do të ketë vetëm një mundësi punësimi si infermiere a infermier në vend – Portali “Infermierë për Shqipërinë”. Kjo dritare e re do të ofrojë jo vetëm mundësi punësimi reale sipas një sistemi transparent te vleresimit te merites”. Nga ana tjetër, qytetarët i japin fakte konkrete se si kanë mbetur pa punë, edhe pse Kryeministri pretendon se janë mbi 400 vende të lira pune.
Po kështu i shkruajnë se infermieret dhe mjeket po ikin çdo ditë nga Shqipëria. Asgjë nga këto nuk e bind Kryeministrin Rama. Lexoni më poshtë disa prej pyetje përgjigjet me qytetarët në facebook-un e tij.

- Advertisement -

TE FUNDIT