21.5 C
Tirana

16-vjeçarja ndërroi jetë pasi piu një pije që gjendet në të gjitha marketet shqiptare! Prindërve po u tërhiqet vëmendja të bëjn kujdes!!

VENDI

Fëmijët dhe adoleshentët janë shumë të fuqishëm dhe shpesh duket se tejkalojnë gjithçka, përshtaten, mësojnë shpejt dhe rimëkëmben me lehtësi.

 

Por ka rre ziqe që mund të kenë pasoja të rë nda dhe se duhet të përpiqemi t’i kuptojmë dhe t’i shm angim ato nga fëmijët tanë. Lana ishte energjike, atletike dhe kishte një jetë të shëndetshme, ajo ishte e shoqërueshme dhe nuk kishte pasur asnjëherë pro bleme shëndetësore.

 

Në verën e vitit 2014 ajo ishte në pushime në Meksikë me miqtë dhe të afërmit. Por një ditë ajo u rrë zua në plazh, pati një sulm në ze mër dhe për fat të keq ata nuk mundën ta shpëtonin jetën e saj. Vde kja është gjithmonë një trag jedi për njerëzit, por është edhe më e tris htuar kur është fjala për të mitur. Vd ekja e Lanës dukej si një mister, askush nuk kishte parë ndonjë gjë që tregonte një rre zik për jetën e saj.

 

Pas një kohe, nëna e tij, Kris, filloi të dyshonte për diçka që mund të kishte shkaktuar vde kjen e befasishme të vajzës së saj. E vetmja gjë që ajo kishte pirë ishte një pije energjike, vetëm disa minuta para se të rrë zohej. Kardiologu Jack Wolfson tha se në këtë rast niveli i lartë i kafeinës dhe sheqerit mund të ketë kontribuar në vde kjen e Lanës, sepse ajo ishte e varur nga pijet energjetike.

 

“Ka analiza mjekësore që tregojnë se pijet energjetike dë mtojnë shëndetin, mund të shkaktojnë ndryshime në shkallën e ze mrës dhe ndikojnë në presionin e gja kut”. Kris thotë se mund të ndodhë me këdo, tani ajo dëshiron të paralajmërojë prindërit e tjerë. Ne duhet të mbetemi vigjilentë dhe t’i paralajmërojmë fëmijët tanë për rre zikun e konsumimit të tepruar të pijeve energjetike.

- Advertisement -

TE FUNDIT