Vajza që sfidon realitetin/ 20 vjeçarja mbi karrocë me rrota që informon turistët në Vlorë

Stela, një gjimnaziste 20 vjeçare me aftësi të kufizuara nuk ndihet ndryshe. Këtë verë si shumë të rinj që punojnë në bregdet edhe stela shkon në punë me karrocë çdo mëngjes.

PUBLICITET

Stela u shpjegon turistëve vendas dhe të huaj informacionet e duhura për një qëndrim të këndshëm në Shqipëri. Edhe pse shpesh punëdhënësit e kanë pritur me rezerva, ajo nuk është sprapsur kurrë.

Si Stela shumë të rinj zgjedhin punësimin sezonal për të përballuar kostot e arsimit vitin e ardhshëm. Ka studente që vijnë nga Italia.

Të rinjtë aktivizohen gjatë sezonit turistik në vende pune të ndryshme, si kamarier, ndihmës kuzhinier, mirëmbajtës të plazheve etj.

Burimi:Top Channel

PUBLICITET