Sa nga këto filma shqiptarë keni parë?

Edhe pse shumë të vjetër, filmat shqiptarë të asaj kohe përsëri na përcjellin një kënaqësi sa herë që i shohim. Mund ta kemi parë mbi 20 herë një film dhe nuk na është mërzitur. Dhe sigurisht, si mund të mos pëlqehen kur luhen nga aktorët më të mirë të atyre kohërave, të cilët edhe në ditët e sotme nderohen si artistë të shquar.

Më poshtë po ju rendisim disa filma të vjetër shqiptar, për tu rikthyer pak pas në kohë:

Lulëkuqe mbi mure

Zonja nga qyteti

Pylli i lirisë

Shoqja nga fshati

Operacioni zjarri

Kapedani

Komisari i dritës

Udhëtim në pranverë

Shtigjet e luftës

Apasionata

Flutura në kabinën time

Cuca e maleve

Në cdo stinë

Këshilltarët

Flaka e maleve

Tela për violinë

Skëterrë 43

Besa e kuqe

Botë e padukshme

Cifti i lumtur

Dashuri me krisma

Treni niset në 7 pa 5

Beni ecën vetë

Liri a vdekje

Gjergj Kastrioti – Skënderbeu

Nëntori i dytë

Ëndërr për një karrige

Toka e përgjakur

Taulanti kërkon një motër

Dhe vjen një ditë

Përballimi

Yjet e netëve të gjata

Rrethimi i vogël

Gjeneral gramafoni

Ata ishin katër

Unë e dua Erën

Dy herë mat

Edhe kështu edhe ashtu

Shi në plazh

Udha e shkronjave

Mimoza llastica

Ishte koha për dashuri

8 persona plus

Përrallë nga e kaluara

Pallati 176

Dora e ngrohtë

Njeriu i mirë

Dollia e dasmës time

Vajzat me kordele të kuqe

Në shtëpinë tonë

Koncert në vitin 1936

Mëngjese lufte

Njeriu me top

Hije që mbeten pas

Rrugicat që kërkonin diell

Nusja dhe shtetrrethimi

Tingujt e luftës