Ligjet më qesharake për shoferë në botë.

Të gjithë që përdorin makina e dinë se fillimisht duhet të mësojnë rregullat e qarkullimit. Disa prej tyre janë aq ligje të vjetra që njerëzit mezi presin të hiqen nga rregullorja.

Të tjerat janë të domosdoshme falë realiteteve unike kulturore të një vendi. Por ka edhe disa ligje qesharake që askush nuk mund ti shpjegojë megjithatë disi janë akoma në rregullore. Ja disa nga ligjet më qesharake të qarkullimit rrugor të njohura në gjithë botën.

Rusi ndalohen makinat e papastra në qarkullim. Është një vepër e dënueshme të kesh një makinë të palarë në Rusi. Konsensusi është që gjobat vendosen vetëm nëse makina konstatohet e papastër estetikisht. Konsensusi i përgjithshëm ishte gjithashtu që policët e trafikut rus do tju ndalojnë për atë që ata dëshirojnë kur të duan, pavarësisht nga pastërtia e automjetit tuaj.

Afrika e Jugut duhet të ndaloni për barinjtë. Nëse shkoni në Afrikën e Jugut mos u habitni nëse duhet të prisni dele dhi dhe të ngjashme për të kaluar rrugën. Bariu ka rregulla të vetat që duhen ndjekur. Me ligj keni të shfaqur një paralajmërim 150 metra para dhe pas tufës. Paralajmërimi duhet të përcillet përmes dritës së kuqe gjatë natës dhe me flamur të kuq gjatë ditës.

Mbretëria e Bashkuar Australia shoferët e taksive duhet të ushqejnë kuajt. Ne nuk mund të imagjinojmë që taksistët e Londrës moderne ose Sidneit janë të detyruar të ushqejnë kuajt. Duket se ligjvënësit e këtyre vendeve thjesht nuk janë marrë me aktualizimin e rregullores. Sidoqoftë mund të ketë përfitime për mbajtjen e këtij ligji.

Danimarka mos e nis makinën tënde pa bërë kontrollet e nevojshme. Disa njerëz shohin ligje qesharake si ky dhe zemërohen me burokracinë e qeverisë. Ligji ka si qëllim ruajtjen e kafshëve të cilat mund të strehohen nën makinë.