Disa fakte për trupin e grave që as vetë ato nuk i dinë.

Gratë kanë qenë, janë, dhe do gjithmonë do të mbeten mister. Sido që të jetë, kërkimet shkencore na lejojnë të zbulojmë shumë cilësi unike të tyre. Për të gjithë ata që mendojnë se diferenca e sekseve të kundërt nuk është dhe aq e madhe, këtu keni 11 fakte jo fort të zakonshme të cilat për trupin e grave.

PUBLICITET

Zemra e një gruaje rreh më shpejt se ajo e një burri. Gratë djegin kalori më ngadalë sesa burrat, përreth 50 kcal në ditë. Gratë kanë imunitet më të fortë. Gratë janë gjenetikisht më fleksible sesa burrat.

Gratë qajnë mesatarisht 30 deri në 64 herë në vit, ndërkohë që burrat 6 deri në 17 herë. Gratë pulisin sytë dy herë më shumë se burrat. Lëkura e gruas është 10 herë më e ndjeshme se ajo e një burri.

Ndjesia e nuhatjes së gruas është më e mirë se ajo e burrave. Diametri i flokëve të grave është 2 herë më i vogël se ai i burrave. Gratë kanë më shumë receptorë nervorë prandaj edhe vuajnë nga dhimbjet e mëdha. Gratë kanë më shumë receptorë të ëmbël në gjuhën e tyre sesa burrat.

PUBLICITET