Njerëzimi i mahnitur ndër shekuj para madhështisë së piramidave dhe në mungesë të aftësisë për të kuptuar misterin e mënyrës së ndërtimit të tyre në një epokë ku teknologjia mungonte, ka hedhur hipoteza të ndryshme të përballueshme për arsyetimin e masës apo për imagjinatën njerëzore. Hipoteza që fillojnë me mitologjiken:...
Dhjetëra kolumbianë thyen karantinën dhe u mblodhën para një peme për t’u lutur, pasi një figurë e Krishtit u shfaq në degët e saj. Skena e çuditshme u paraqit në qytetin Magangué, në veri të vendit, vetëm katër ditë pasi Kolumbia shpalli gjendjen e jashtëzakonshme ,si pasojë e situatës...
Seriali korean “My Secret Terrius” është shfaqur për herë të parë në “Netflix” në vitin 2018. Ata që e kanë parë e dinë se në këtë film parashikohet ngjarja katastrofike që aktualisht po ndodh. Gjatë episodeve të kësaj drame do të përballeni me një pandemi që përfshin të gjithë...
Vitet e fundit në ekranet shqiptare po transmetohen shumë telenovela indiane, të cilat kanë tërhequr menjëherë vëmendjen e publikut femëror dhë jo vetëm. Duke qenë se ngjarjet ndodhin në një realitet ndryshe nga ai i yni bëhemi kureshtarë për gjithçka: ushqimin, veshjet, stilin , flokët, kujdesin ndaj vetes etj....
A zhduket koronavirusi në temperatura të larta? Që prej nisjes së përhapjes masive të Covid-19 në të gjithë botën, ka pasur mjaft teori. Fillimisht virusi u konsiderua i ngjashëm me gripin sezonal, por më i rrezikshëm për grupet e ndjeshme që kanë dhe infeksione apo sëmundje të tjera. Kjo teori...
Sokrati ishte një filozof i lashtë grek, i cili konsiderohet themeluesi i filozofisë perëndimore. Burimi më i rëndësishëm i informacionit për Sokratin është Platoni. Dialogët e Planonit e portretizojnë Sokratin si një mësues që mohon të ketë dishepuj, si një njeri i arsyes, i cili i bindet zërit hyjnor në...
Personazhi kryesor i historisë sonë është një adoleshent me emrin Abraham – ose Abe, siç e thërrisnin zakonisht njerëzit. Abe ishte adoleshenti tipik, i nisur për të qenë lojtar yll në ekipin e shkollës së mesme të futbollit. Ai ishte në vitin e tij të fundit, me provimet e...
Është koha për të hedhur sytë drejt qiellit për një tjetër spektakël qiellor pasi të hënën në darkë më 9 mars për herë të dytë për këtë vit do të ndodhë superhëna. Këtë herë do të quhet Worm Moon që është emri i dhënë për hënën e plotë në mars...
Ndonjëherë ajo që ne shohim nuk është aspak ajo që shohin të tjerët. Mund të thotë shumë se kush jemi çfarë kërkojmë dhe çfarë na duhen. Ekzistojnë disa teste që na shpjegojnë kuptimin e vërtetë pas gjërave që shohim. Ja një test që do tju ndihmojë të shihni më...
Studiuesit kanë mundur të zbulojnë kohën e përplasjes së një asteroidi në Tokë, duke analizuar kraterin Yarrabubba të shkaktuar nga kjo përplasje. Impakti ka ndodhur 2.2 miliardë vite më parë, dhe shkencëtarët mendojnë se ka qenë ky fenomen që e ndryshoi rrënjësisht klimën duke i dhënë fund ngrirjes globale. Datimi...