12 gjëra që mund të ndodhin në botë, nëse të gjitha paratë zhduken nga qarkullimi

Historianët bësojnë se objektet metalike janë përdorur si para, pra monedhë për të kryer shkëmbime rreth 5 mijë vite para Krishtit.

PUBLICITET

Nga ai moment e deri më tani, forma e këtyre monedhave ka ndryshuar gjithmonë e më shumë

Njerëzit krijuan fillimisht paranë në formën e qindarkave, më pas paranë letër, deri tek kartat e kreditit e të debitit, apo monedha online që është futur gjerësisht në ditët e sotme në përdorim, bitcoin.

Ne jemi të rrethuar nga paratë dhe duket sikur paraja kontrollon jetën tonë. Por e keni menduar ndonjëherë se çfarë mund të ndodhë në rast se paraja e gjithë botës zhduket nga qarkullimi?

Disa prej pasojave, pozitive apo negative qofshin ato, po i rendisim më poshtë:


PUBLICITET